• Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Sverige

Energisystem där värmen används flera gånger om

När stadsdelen Sköndal i södra Stockholm växer kommer de nybyggda fastigheterna att bli del i ett modernt system där energi kan nyttjas flera gånger vid olika temperaturer. Målet är att skapa ett energisystem som både är resurseffektivt och hållbart.

Hjärtat i den nya hållbara stadsdelens energisystem kommer bli det som man valt att kalla ”den nya generationens fjärrvärme”, ett koncept som gör det möjligt att flytta energi mellan fastigheterna i området och att använda värmen flera gånger vid olika temperaturer, utan att ta omvägen via en värmepump för att få rätt temperatur.

Läs hela artikeln på energi-miljo.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.