• Transporter
  • Europa

Nytt världsrekord – över 250 mil på en laddning

För tillfället är det Lucid Air som innehar rekordet som elbilen på marknaden med längst räckvidd på en laddning: 88,3 mil. Det finns visserligen koncept som tar sig betydligt längre än så. Till exempel överraskade Mercedes sig själva med sin EQXX.

Men det går uppenbarligen att köra en elbil längre än så. Bilen muc022 utvecklad vid det tekniska universitetet i München har nu slagit nytt räckviddsrekord för en elbil. Med ett batteri på endast 15,5 kWh och en förbrukning på låga 0,06 kWh per mil lyckades bilen köra 2 574 kilometer på en laddning.

Läs hela artikeln på elbilen.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.