• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Sverige

Unikt mikronät i skärgården driftsatt

I Arholma i Stockholms skärgård har Vattenfall Eldistribution byggt ett mikronät med smart styrning, solceller och batterier för att kunna lagra energi. Mikronätet är det första i sitt slag och ska göra ön självförsörjande på el under en kortare tid samt bidra till ett mer robust elnät och klimatsmart samhälle.

Vattenfall ska med projektet testa och utvärdera hur den nya tekniken kan användas, bland annat för att dra lärdomar om hur automatisk styrning kan användas på större energiinstallationer i framtiden.

Läs hela artikeln på energi-miljo.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.