• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Sverige
  • Europa

Hybridpark med solel, vindkraft och batterier ger ökad kapacitet

ISol, vind och tolv containrar fulla med batterier. I hybridparken Haringvliet Zuid i Nederländerna kombinerar Vattenfall olika tekniker för att producera el mer effektivt och utnyttja infrastrukturen optimalt. För att skapa acceptans har Vattenfall startat en energifond som finansierar lokala projekt.

Foto: Vattenfall

Haringvliet Zuid, som är Vattenfalls första anläggning med alla de tre teknikslagen, togs i drift i slutet av mars 2022. Genom att kombinera vindkraft, solkraft och batterier hoppas företaget kunna leverera mer hållbar el till lägre kostnad för samhället.

Läs hela nyheten på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.