• Förnybar energi
  • Norden

Kärnkraft på böljan den blå

De små kärnkraftverken griper kring sig. Det danska företaget Seaborg Technologies från Köpenhamn avser att börja tillverka en smältsaltreaktor i storlek som en 40-fotscontainer. Den ska serieproduceras med början efter godkännandet år 2026.

Serieproduktion verkar vara det som blivit ketchupeffekten för de nya småreaktorerna (SMR). Nu ska vart och vartannat land börja producera småreaktorer med olika tekniker. Danska Seaborg Technologies avser att börja producera en containerstor reaktor som kan producera 200–800 megawatt el och placeras i en pråm eller fartyg för att kunna dras dit där kraften behövs.

Läs nyheten på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.