• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Sverige

Varför hanterar våra nordiska grannar energifrågan bättre?

Vi står inför den största energiutmaningen på generationer. I Finland har man satsat på att bygga ut kärnkraften och i Danmark storsatsar man på vind. Varför hanterar våra nordiska grannar energifrågan bättre? Det var frågan i fokus på Industrins reformagendas seminarium som anordnades i samarbete med Dagens industri i Almedalen.

Görs inget kommer svensk industri inte heller kunna vara garanten för grön omställning och välfärd. Industrins 14 bransch- och arbetsgivarorganisationer driver därför ett reformprogram under benämningen ”Industrins reformagenda” – där bland annat energifrågan och tillståndsfrågan är två prioriterade områden.

Läs mer på grafiska.se Länk till annan webbplats.

Se seminariet i sin helhet här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.