• Resurser och miljö
  • Europa

Företagens uppmaning: Rädda lagen om naturrestaurering

Flera stora företag, som Ikea, Unilever och Nestle, uppmanar nu EU-lagstiftare att driva igenom den omdiskuterade förordningen om naturrestaurering. "Naturen är vår verksamhet, vår framtid, vårt liv", undertecknar företagen.

EU:s lag om naturrestaurering, som introducerades i juni 2022, ska ge EU sina första juridiskt bindande mål för att motverka förlusten av biologisk mångfald. Trots motstånd från flera av EU:s medlemsländer som är beroende av jordbruk och skogsbruk har flera stora företag nu uttryckt sitt stöd för lagen.

Läs hela nyheten på miljo-utveckling.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.