• Elnät och energilagring
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Nordamerika

Tesla satsar på egen litiumproduktion – miljövänligare och billigare

Tesla har nu tagit de första spadtaget till ett eget raffinaderi för att producera högkvalitativ litium lämpad för batterier. Anläggningen kommer byggas i Texas. Här kommer Tesla producera tillräckligt med litium för att tillverka en miljon elbilar årligen. Kapaciteten kommer överstiga den totala raffineringskapaciten i Nordamerika idag.

Målet är också att använda sig av ny produktionsteknik med mindre farliga reagenser och på så vis skapa en bättre restprodukt från raffinaderiprocessen. Biprodukten blir en blandning av sand, kalksten och kalciumkarbonat. Något som Tesla hoppas ska kunna komma till nytta i produktionen av byggmaterial.

Läs hela artikeln på alltomelbil.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.