Search

Industrifonden

Industrifonden erbjuder riskkapital i form av ägarkapital men även olika typer av ägarnära lån. Drivkraften är att bygga framgångsrika företag.

Industrifonden är en av Sveriges största och mest erfarna investerare i tillväxtföretag och arbetar aktivt för att bolagen ska utvecklas och växa.

Vad kan Industrifonden göra för dig?

Industrifonden erbjuder riskkapital i form av ägarkapital men även olika typer av ägarnära lån. De finns med som en aktiv part hela vägen genom att erbjuda rätt kompetens och intressanta nätverk till ditt företag.

Vem kan söka?

Industrifonden söker drivna entreprenörer med företag som har stor
tillväxtpotential och kan hävda sig på en internationell marknad. Det kan både vara små teknikbolag som behöver kapital för att utvecklas och bli lönsamma och det kan vara etablerade företag som behöver kapital för att kunna växa vidare.

Investerar i stora företag medan de är små

Industrifonden investerar oftast i företag tillsammans med en annan finansiär och går sällan in som ensam investerare. Investeringsstorleken per företag är mellan 5-100 miljoner kronor. Industrifonden deltar aktivt i arbetet med att utveckla och skapa värde i företag genom styrelsearbete i samspel med andra ägare.

Läs mer om Industrifondens investeringsfokuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du läsa mer?

Här hittar du mer information om Industrifondenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Heliospectra ingår i Industrifondens portfölj

Bild på Heliospectras lysdiodsystem för växthus.

Industrifonden har under åren investerat i många företag inom olika områden. Här kan du läsa mer om deras nuvarande engagemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du söka riskkapital?

Kontakta investeringsansvarig inom miljöteknik:

Per Anell

08-587 919 00

Skicka e-post