Search

Almi

Står ditt företag inför en ny fas i utvecklingen? Ser du möjligheter för företaget att växa eller effektiviseras?  Almi gör det enklare för dig att finansiera dina investeringar.

Almi sätter inga formella begränsningar för hur lånet ska användas utan utgår från varje företags speciella förutsättningar. Det kan till exempel gälla en marknadssatsning, produktutveckling eller en investering i produktionsutrustning.

Vilka typer av lån kan Almi erbjuda dig?

Almi erbjuder dig som företagare olika typer av lån:


  • Innovationslån, Almis Innovationslån riktar sig till innovationsprojekt i tidiga skeden. Lånet kan exempelvis användas till produktutveckling, skydd av immateriella tillgångar eller marknadsundersökningar.

  • Mikrolån, för ett nystartat företag som saknar historik kan det vara svårt att få finansiering på annat håll som täcker hela ditt behov. Almis mikrolån riktar sig främst till dig som ska starta ett företag och har ett mindre kapitalbehov upp till 250 000 kronor.

  • Företagslån, Almis Företagslån riktar sig till företag med upp till 250 anställda. Det viktigaste för Almi är att det finns möjlighet till utveckling och lönsamhet i företaget.

  • Exportlån, Almis Exportlån riktar sig till företag med exportsatsningar. Lånet vänder sig till små och medelstora företag inom alla branscher.

Vill du läsa mer?

Här hittar du mer information om Almis lånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Save by Solar tog hjälp av Almis innovationslån

Solceller på platt tak

Save by Solarlänk till annan webbplats hjälper kommersiella företag att producera sin egen el.

Vill du ansöka om lån?

Kontakta Almis regionala kontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster närmast dig.