Swedish testbeds

Swedish testbeds är en portal där du kan söka efter svenska testbäddar eller filtrera på testmiljö. Genom portalen ska fler företag och organisationer få kunskap om vilka miljöer som finns där nya lösningar och idéer kan testas.

Logotyp, Swedish testbeds

Syfte och mål

Swedish Testbeds är ett strategiskt projekt inom ramen för Smart Built Environments fokusområde innovationslabb. Syftet med Swedish Testbeds är att stimulera dialog mellan de som har idéer (behovsägare) eller driver projekt inom det digitaliserade samhällsbyggnadsområdet, och de som har resurser (testbäddsägare) eller koncept för att testa, verifiera och vidareutveckla idéerna. Målsättningen med swedishtestbeds är att skapa överblick, dialog och samordning i syfte att förenkla vägen till test och verifiering, sporra till att nya idéer utvecklas till färdiga koncept, korsbefrukta och förädla idéerna och säkerställa att rätt testbädd används fullt ut. Allt för att snabba upp kommersialiseringen av svenska innovationer.

Vad är en testbädd?

Definitionen av en testbädd är snarlik i de ovan nämnda satsningarna och inom Smart Built Environment lyder den:

Testbäddar är fysiska eller virtuella miljöer där företag, akademi och andra organisationer ska kunna samverka vid utveckling, test och införande av nya produkter, tjänster, processer eller organisatoriska lösningar.

Rådgivning inom fasen Starta