Energimyndigheten
Energimyndighetens uppdrag är att förena ekologisk hållbarhet, konkurrenskraft och försörjningstrygghet i energisystem, som är hållbara och kostnadseffektiva med en låg påverkan på hälsa, miljö och klimat.
- Hem
- Om oss
- Samarbetspartner
- Energimyndigheten
- Adress: Gredbyvägen 10, Eskilstuna
- Telefon: 016-544 20 00
- Mejla Energimyndigheten
- http://www.energimyndigheten.se/
Vad kan Energimyndigheten göra för dig?
Energimyndigheten har helhetsbilden över tillförsel och användning av energi i samhället. Vi arbetar för ett hållbart energisystem som är tryggt, konkurrenskraftigt och har låg negativ påverkan på hälsa, miljö samt klimat.
Utlysningar från energimyndigheten
Energimyndigheten har samlat information om aktuella utlysningar under länken nedan.
Utlysningar från Energimyndigheten Länk till annan webbplats.
Bidrag inom fasen Växa
Utveckla och integrera fossilfria och elektrifierade fordon
Nu kan du söka stöd för att uppnå nollutsläpp av emissioner inom vägtransportsektorn samt att göra användningsfasen av fordon mer hållbar.
Investerings- och driftstöd för bio-CCS
Företag som vill bidra till negativa utsläpp genom avskiljning, transport och lagring av biogen koldioxid (bio-CCS) är välkomna att delta i utlysningen.
Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter
Energimyndigheten utlyser högst 850 miljoner kronor till utbyggnad av laddinfrastruktur för tunga vägtransporter vid terminaler, lager, återvinningscentraler och liknande platser som är öppna för tillträde för alla transportörer som har ett ärende på platsen (ibland kallade semipublika platser).
Industriklivet
Du kan få bidrag för genomförbarhets- och miljöstudier, pilot- och demonstrationsanläggningar samt investeringar som bidrar till ett eller flera av Industriklivets områden. Du kan ansöka när som helst under året.
Utlysningar från Energimyndigheten
Energimyndigheten har samlat alla sina erbjudanden på sin webbplats. Där kan du också prenumerera på de utlysningar du är intresserad av.
IPCEI Vätgas
Regeringen har gett Energimyndigheten i uppdrag att möjliggöra för företag med vätgasprojekt som Sverige kan stödja, att anmäla intresse för att delta i IPCEI Vätgas.
Bidrag inom fasen Exportera
Affärs- och exportmöjligheter i Tyskland
Nu välkomnas små och medelstora svenska företag med energi- och klimatinnovationer att ansöka till nästa omgång av Swedish-German Cleantech Platform med start 2025. Ansökan är öppen till den 1 december 2024.
Clean Energy Transition Partnership
CETPartnership är ett internationellt partnerskapsprogram där du som svenskt företag, offentlig aktör eller organisation kan söka finansiering för projekt som sker i samarbete med minst två andra länder.
Samarbetsprojekt för omställningen av cement- och betongvärdekedjan i Indien
Har du en innovation som kan bidra till omställningen av cement- och betongindustrin i Indien? Då kan du söka stöd för förstudier inför svensk-indiska samarbetsprojekt.
Global Innovation Accelerator
Har du en innovation som kan bidra till ett hållbart energisystem? Är du intresserad av och har påbörjat arbetet att expandera till en internationell marknad? Ansök till Global Innovation Accelerator.