Gamla fönster blir som nya

Gamla fönster byggdes ofta av det bästa och mest motståndskraftiga virke man kunde hitta och hade råd till och dessutom är många äldre fönster mycket vackra. En uppenbar nackdel är tyvärr att de inte isolerar särskilt bra mot kyla och buller.

Syftet med fönster är naturligtvis att ge ljusinsläpp till rummen men de är också viktiga komponenter i byggnadens utseende och energibalans. Grundels lösning bygger på att de monterar isolerglas på insidan av de befintliga fönstren. En metod som sparar en betydlig mängd energi och pengar och dessutom reducerar upplevt buller med cirka 50 procent.

Sparar både pengar och tid

Vi har arbetat med att renovera och måla fönster i mer än 25 år. Vi insåg tidigt att det måste finnas bättre lösningar än att kasta ut de gamla fönstren och ersätta med nya, säger Conny Grundel, som är delägare och grundare av Grundels Fönstersystem.

Montering av Grundels isolerfönster.

Foto: Dan Eriksson

Vår lösning bygger helt enkelt på att vi monterar isolerglas på insidan av de befintliga fönstren. Jag tror att vi är tämligen ensamma i världen om just den här tekniken. Våra isolerglas är patenterade och tillverkas i bolagets fabrik i Oxelösund, fortsätter Conny Grundel.

Bättre boendekomfort

Kostnaden för att installera isolerglas är cirka en fjärdedel jämfört med att köpa nya fönster och man räknar med att fastighetens totala energiförbrukningen för uppvärmning blir 15 till 20 procent lägre och olägenheter från kallras och drag minskar, vilket ger avsevärt bättre boendekomfort.

Vill du kontakta Grundels?

Webbplats: Grundelslänk till annan webbplats