Avfall och återvinning

Svenska aktörer är världsledande i att hantera och återvinna avfall. Tack vare ett omfattande och effektivt avfallshanteringssystem har deponering av kommunalt avfall blivit nästan obefintligt.

Svenska företag erbjuder innovativa lösningar och expertkunskap inom återvinning av avfall. Vi ligger även i framkant när det kommer till att omvandla avfall som resurs för energiutvinning eller som råvara till nya material.

Idag tas omkring 99 procent av allt hushållsavfall tillvara vilket betyder att Sverige är bäst i världen. Avfallshanteringen utvecklas kontinuerligt och är resultatet av ett långsiktigt och tålmodigt arbete, inte minst hos kommuner och deras företag i samarbete med privata aktörer.

Att utveckla avfallshanteringen har många gånger krävt risktagande för att utveckla ny teknik och mod för att göra stora, men nödvändiga, infrastrukturinvesteringar. Efterfrågan på svenska lösningar och expertkunnande inom avfall och återvinning är stort internationellt.

Inom området avfall och återvinning ingår:

 • avfallshantering
 • återvinning och återbruk
 • 09 torsdag december

  Informationsträff Centrum för cirkulärt byggande – CCBuild

  Denna träff vänder sig till dig som är intresserad av att bli samarbetspartner i CCBuild och vill veta mer om vårt arbete. Vi berättar om CCBuilds samverkansar…

 • 29 onsdag mars

  Recycling Technik

  National as well as international exhibitors present their technologies and solutions for the reprocessing and environmentally sound disposal of waste products.

 • 21 tisdag mars

  Sweden Innovation Days

  Sweden Innovation Days, 21–23 mars 2023, en digital kostnadsfri konferens där vi vill visa upp Sverige som innovationsland är tillbaka för tredje året med rubr…