Dekorationer

Det finns ett antal anpassade dekorationsmallar som kan användas på er webbplats.

En dekorationsmall kan sättas direkt på en textmodul, men det är en fördel att skapa en layout som man sätter dekorationsmallen på. I flera fall krävs det två textmoduler eller en extra layout och då kan det vara bra att vara konsekvent för alla dekorationsmallar.

Ett tips är att döpa layouten till samma namn som dekorationsmallen som används för att underlätta för nästa redaktör.

Utseende för dekorationsmallar justeras centralt. På det sättet kan en dekorationsmall i framtiden ändra färg varpå ändringen slår igenom överallt där den används.

Länkad ruta

Dekorationen Länkad ruta kan användas för att rama in och framhäva text som länkar till annat mål.

 1. Skapa en ny textmodul och använd dekorationen Länkad ruta.
 2. Lägg in en rubrik (H2 eller H3) och en brödtext under.
 3. Valfritt: Gör rubriken till en länk för att göra hela rutan klickbar och med en pil längst ner till höger.

Länkad ruta med länk i rubriken

I det här exemplet är rubriken länkad vilket då gör att pilen nere till höger i plattan kommer fram samt att hela rutan blir klickbar.

Länkad ruta utan länk i rubriken

Länkar du inte rubriken i rutan kommer inte pilen upp. I det här exemplet finns i stället en länk i paragrafen.

Länkknapp

Dekorationen länkknapp kan användas för att framhäva interna länkar. För standardutseendet följer du instruktionerna nedan.

 1. Skapa en ny textmodul och använd dekorationen Länkknapp.
 2. Lägg in din länk med formatmallen brödtext.

Kika gärna på textmodulen här precis nedanför.

Nedan följer ett par exempel på andra varianter av länkknappen. De är främst tänkt att användas i anpassade funktioner och kräver därför lite mer kunskap för att applicera.


Expanderbart innehåll

Dekorationen Expanderbar innehåll används för att gruppera och dölja information på en sida tills besökaren själv väljer att klicka för att se mer. Ett typiskt exempel är en boxlösning där man samlar en lista med frågor och döljer svaren i boxar.

Det är väldigt enkelt att sätta upp boxarna, ni sätter helt enkelt en dekoration på en layout. Därefter blir första modulen rubrik och andra modulen innehåll och detta upprepas sedan.

Skapa en Utfällbar box

 1. Skapa en layout och använd dekorationsmallen Expanderbart innehåll. I din nya layout kommer sedan alla frågor och svar att placeras.
 2. Skapa en textmodul där du skriver en rubrik med formatmallen Underrubrik. Den här textmodulen kommer att bli knappen som man klickar på för att visa innehållet.
 3. För innehållet som ska flikas ut kan man göra på två sätt. Alternativ 1 lämpar sig bättre för enbart text och Alternativ 2 kan användas när du vill ha flera moduler grupperade under samma rubrik. Ett vanligt användsområde för Alternativ 2 är om du exempelvis vill ha en inledande text och sedan en bild eller ett formulär.
  1. Alternativ 1 - Textinnehåll: Placera ut en textmodul med brödtext direkt efter textmodulen du skapade i Steg 2.
  2. Alternativ 2 - Avancerat innehåll:
   Placera i stället ut en till layout som ligger direkt under textmodulen du skapade i Steg 2. I den här layouten lägger du sedan innehållet som ska flikas ut. Exempelvis en textmodul, en bild och ett formulär.
 4. För fler frågor och svar, upprepa Steg 2 och 3 inuti din layout med dekorationen som du skapade i Steg 1.

Obs! Funktionen är endast aktiv i visningsläge. Detta för att du ska kunna redigera innehållet i boxen utan att det fälls in. Se även till att dekorationen endast används på layouten som du skapade i Steg 1.

Nedan ser du exempel på dekorationen. Gå gärna in i redigeringsläget för att se hur innehållet är uppsatt.

En rubrik i expanderbar ruta

Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nam bibendum id ex accumsan laoreet. Mauris dapibus a felis eget ultrices.

Ännu en rubrik i expanderbar ruta

Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nam bibendum id ex accumsan laoreet. Mauris dapibus a felis eget ultrices.