Search

Internationell tävling inom miljöteknik och hållbarhet

2017-Zayed-Future-Energy-Prize-Winners-in-Abu-Dhabi

Zayed Future Energy Prize är ett årligt internationellt pris som belönar prestationer inom förnybar energi och hållbarhet. Nu uppmanas svenska verksamheter som utvecklar, främjar eller uppmuntrar till hållbar utveckling att söka priser på upp till 1,5 miljoner USD.

Priset delas ut i fem kategorier och i år uppmanas svenska företag, ideella organisationer och gymnasieskolor att ansöka i följande tre kategorier:

Små och medelstora företag med innovativ lösning för förnybar energi och hållbarhet. Det kan vara ett nystartat företag men det ska vara lönsamt och ha en kort- och långsiktig vision. Prissumma 1,5 miljoner USD.

NGOs, enskild organisation eller en icke-statlig myndighet för prestationer som främjar utveckling och användning av lösningar för framtida energibehov. Prissumma 1,5 miljoner USD.

Globalt skolpris

Priset gäller för gymnasieskolor och ges inte för tidigare prestationer, utan kommer att göra det möjligt för vinnande skolor att själva utveckla rena energiprojekt. Prissumman är 100 000 USD och delas ut till skolor i fem världsdelar.

Dessutom utses årligen ett Lifetime Achievement Award med tidigare vinnare som Al Gore och Gro Harlem Brundtland.

Priset delas ut en gång om året under Abu-Dhabi Sustainable Week i januari månad.

Ansökan ska vara insänd senast 30 juni 2017. http://www.zayedfutureenergyprize.com/en/application-process/länk till annan webbplats

Mer detaljerad information om Zayed Future Energy Prize: http://www.zayedfutureenergyprize.com/en/länk till annan webbplats

FAKTA - Zayed Future Energy prize

En av de största utmaningarna världen står inför idag är att hantera klimatförändringar. För att hedra Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan (1918-2004) som var Förenade Arabemiratens första president, instiftades Zayed Future Energy Prize år 2008 med syfte att främja en hållbar utveckling och uppmuntra innovation inom förnybar energiteknik.