Search

Din idé kan få 300 000 i startkapital

E.ON har startat :agile som är en accelerator för startups där de antagna idéerna blir erbjudna coaching och upp till 300 000 kr i startkapital.

”Just nu genomgår energibranschen en radikal förändring och stort fokus ligger i allmänhet på att ställa om till förnybar energi/hållbar energi eftersom energi­landskapet håller på att förändras. Satsningen på :agile blev därför väldigt viktig för oss för att kunna möta nya förutsättningar med stark innovations­kraft”, berättar Sara Hamlin, projektledare för :agile på E.ON.

Den externa satsningen tillför en hel del, och arbetet med att hitta energirelaterade affärsidéer både inom och utanför E.ON fortsätter. Nästa start är i höst, och ansökningen håller öppet fram till tredje juni. Företagare, nybörjare, uppfinnare och studenter med en brinnande affärsidé uppmanas att ansöka till :agile, som kan vara början på en lång resa inom hållbar energi.

”Vi är intresserade av utmaningar och nyfikna på nya sätt att angripa hållbarhetsfrågor. Jag försöker att inte ha så många kriterier utan vill se alla idéer, skulle det vara en idé som inte passar in i :agile men känns skitbra, då försöker jag föra den vidare inom organisationen för att hitta andra typer av samarbeten”, avslutar Sara Hamlin.

Nyhet från E:ON om :agile­länk till annan webbplats