• Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Norden

UPM vill förvandla torvmark till solenergi

UPM, ett ledande finländskt skogsföretag, undersöker möjligheterna att bygga stora solkraftverk på sina tidigare torvmarker. Dessa områden, som en gång användes för torvutvinning, har potentialen att omvandlas till produktiva solenergianläggningar.

UPM befinner sig fortfarande i de tidiga stadierna av planering och har inte gjort några definitiva beslut om byggandet av dessa anläggningar. Företagets strategi inkluderar även att noggrant överväga om den ökande industrin i Finland skulle kunna stödja och dra nytta av en ökad elektricitetsproduktion, särskilt för tillverkning av grön vätgas som kan användas inom olika industrisektorer.

Läs hela nyheten på dagensnaringsliv.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.