• Förnybar energi
  • Sverige
  • Norden
  • Europa
  • Afrika
  • Asien
  • Nordamerika
  • Sydamerika
  • Oceanien

Solar generates fifth of global electricity on summer solstice midday peak

Today across midday peaks on the summer solstice, the world will generate about a fifth of its electricity from solar. This milestone highlights the rapid growth and impact of solar power, which has seen unprecedented expansion in recent years.

Ember estimates that 20% of global electricity generation across midday peaks on the solstice today will come from solar and in the entire month of June, solar will generate 8.2% of global electricity. Solar is the fastest-growing source of electricity in the world, with China leading the way by installing 152% more solar capacity in 2023 compared to the previous year.

Read more at carbonbrief.org External link.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.