• Förnybar energi
  • Sverige

Ex-ministerns startup: Ska förvandla vindsnurror till garage – för militärens drönare

Utbyggnaden av vindkraft till havs stoppas ofta av försvarsintressen. Men nu tror den tidigare socialdemokratiska ministern Ibrahim Baylan och hans medgrundare i startupen Elevated Launch att de hittat en lösning som blir en win-win för alla.

“Vindkraftverken står flera mil ut till havs och maskinhuset är ofta över 150 meter upp i luften. I maskinhuset finns tillgång till el och kommunikation. Det är perfekta förutsättningar att installera olika typer av försvarssystem”.

Läs hela artikeln på breakit.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.