• Förnybar energi
  • Sverige

Ökat stöd för vindkraft i Sverige enligt ny SOM-undersökning

SOM-institutet vid Göteborgs universitet har offentliggjort sin årliga studie om svenskarnas åsikter kring olika energislag. Andelen som förespråkar att "satsa mer än vi gör idag" på vindkraft har åter ökat, från 59 procent 2022 till 61 procent 2023.

SOM-institutet har genomfört denna undersökning årligen sedan 1999 och ställer frågan: "Hur mycket bör vi i Sverige satsa på nedanstående energikällor under de närmaste 5–10 åren?" Två stora förändringar mellan 2022 och 2023 rör vindkraft, särskilt bland Liberalerna och Kristdemokraterna. Bland L-väljare ökade andelen som vill "satsa mer än vad vi gör idag" från 49 till 67 procent, och bland KD-väljare från 44 till 54 procent.

Läs hela artikeln på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.