• Avfall och återvinning
  • Förnybar energi
  • Sverige

Samarbete kring återvinning av vindkraftverk

RWE, en global aktör inom förnybar energi och GFRP som ägnar sig åt återvinning av vindkraftverk har undertecknat en avsiktsförklaring. Syftet är att utforska ett möjligt samarbete kring återvinning av vindkraftverk på land från befintliga vindkraftsparker i norra Sverige.

GFRP Sweden planerar att bygga en fabrik för återvinning av rotorblad i Ånge i Västernorrlands län. RWE, som äger och sköter service och underhåll av flera landbaserade vindkraftsparker i Sverige letar efter en partner för att hitta hållbara sätt att hantera sina uttjänta vindkraftsblad.

Läs hela artikeln på energi-miljo.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.