• Resurser och miljö
  • Europa

Varningen: Snart kan dina produkter förbjudas – branscherna som drabbas

Trots att EU:s nya avskogningsförordning snart kommer att träda i kraft är tillämpningen oklar. Enstaka misstag kan leda till höga böter eller att produkter förbjuds, varnar Emma Berglund på Skogsindustrierna. "Det känns rätt tungt för många svenska företag just nu", säger hon till TN.

Den nya förordningen kommer att omfatta alltifrån träprodukter, möbler och böcker till kakao, nötkreatur, soja, kaffe, palmolja och gummi. I en svensk kontext så berörs bland annat skogsindustrin och nötköttsindustrin men även de livsmedelshandlare som köper in produkter som innehåller palmolja exempelvis.

Läs nyheten på tn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.