• Byggnader och infrastruktur
  • Energieffektivisering
  • Sverige

Energirenovera Sverige – Samlings­projekt för energiomställning

I det nya initiativet "Energirenovera Sverige" samlas företrädare från bygg-, installations- och fastighetsbranschen för att belysa potentialen för energieffektivisering och framställa rekommendationer för kommande renoveringsplaner.

Potentialen för att effektivisera energianvändningen i bostäder och lokaler är betydande; Energimyndigheten uppskattar den till 15 TWh el till 2030 och enligt rapporten "Grön Logik" är den lönsamma potentialen för värme och el 53 TWh till 2045. Det finns således betydande möjligheter att åstadkomma förändringar, förutsatt att vi inför lämpliga styrmedel.

Läs nyheten på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.