• Förnybar energi
  • Transporter
  • Oceanien

Forskare i Australien utvecklade världens mest effektiva elektrolysör för grön vätgas

Ett genombrott inom grön vätgasproduktion har uppnåtts av australiensiska företaget Hysata, som meddelar att de har utvecklat världens mest effektiva elektrolysör. Deras nyutvecklade teknik uppnår en imponerande verkningsgrad på 95 procent, vilket de nu förbereder för massproduktion.

Hysatas elektrolysör, som nyligen blev föremål för en publicering i den ansedda vetenskapstidskriften Nature Communications, har inte bara uppmärksammats för sin höga effektivitet utan är också redan i linje med Internationella förnybar energiorganets (IRENA) effektivitetsmål för 2050. Detta placerar Hysata i framkanten av utvecklingen mot en mer hållbar och kostnadseffektiv produktion av grön vätgas.

Läs hela nyheten på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.