• Avancerade material
  • Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Sverige

Globala frågor och klimat­anpassning i fokus på nordiskt klimat- och miljöministermöte

Eftersom Sverige är ordförande i Nordiska ministerrådet 2024 var klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari värd när de nordiska klimat- och miljöministrarna möttes i Stockholm den 7–8 maj. Bland annat undertecknade de ett gemensamt uttalande om hur Norden kan bidra till att höja ambitionerna i det globala miljöarbetet.

Foto: Elina Helte/Regeringskansliet

– De nordiska länderna betonas vikten av att samarbeta med Unep för att nå högre ambitioner avseende cirkulär ekonomi på global nivå. I det arbetet är det viktigt med näringslivets engagemang. Det finns också goda möjligheter för de nordiska länderna att bidra med lösningar, exempelvis inom bygg- och textilområdet, sa klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Läs hela artikeln på regeringen.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.