• Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Sverige

Peab reglar universitetsområdet i Umeå med återvunnet papper

Nya innovativa produkter och hållbara val står i fokus när Peab bygger nya tentamenssalar och kontor på universitetsområdet i Umeå på uppdrag av Akademiska Hus. Peab blir först i den här delen av Sverige att regla en byggnad med pappersreglar från Wood Tube.

Materialet Peab använder väljs noga med hänsyn till miljö och hållbarhet. Genom att testa nya innovativa produkter som Wood Tubes reglar med återvunnet papper sparas 90 procent av de koldioxidutsläpp som de traditionella stålreglarna annars kostar miljön.

Läs hela artikeln på grontsamhallsbyggande.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.