• Transporter
  • Sverige

Utlysning: Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter

Energimyndigheten utlyser högst 850 miljoner kronor till utbyggnad av laddinfrastruktur för tunga vägtransporter vid terminaler, lager, återvinningscentraler och liknande platser som är öppna för tillträde för alla transportörer som har ett ärende på platsen (ibland kallade semipublika platser).

Stödet till regionala elektrifieringspiloter syftar till att påskynda elektrifieringen av tunga godstransporter på väg. I den här utlysningen kan man få stöd för 20–50 procent av sina så kallade stödberättigade kostnader.

Vem kan söka?

I denna utlysning välkomnar vi ansökningar från exempelvis privata eller offentligt ägda företag.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2024, kl 23:59.

Läs mer och ansök på energimyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.