• Förnybar energi
  • Sverige

Vindkraftsinvesteringar når 140 miljarder kronor

Svensk Vindenergi har sammanställt uppgifter om vindkraftsprojekt som kommer att tas i drift mellan åren 2020 och 2026. Dessa uppgifter visar på en historiskt snabb expansion av vindkraften, som genomförs utan subventioner eller statliga ekonomiska garantier. Vindkraftsinvesteringarna under denna period förväntas uppgå till 140 miljarder kronor.

Enligt Svensk Vindenergis senaste statistik och prognos förväntas vindkraften producera 55 TWh år 2026. Det finns ytterligare tillståndsgivna projekt som skulle kunna producera 22 TWh, inklusive 12,8 TWh landbaserad vindkraft och 9,4 TWh havsbaserad vindkraft, samt projekt i tillståndsprövning som kan bli klara före 2030, förutsatt att investeringsförutsättningarna förblir attraktiva i Sverige.

Läs nyheten på energinyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.