• Transporter
  • Sverige

Umeå satsar på vätgasflyg till 2035

Umeå kommun har tillsammans med Swedavia, RISE och Umeå Energi inlett ett projekt, FLYH2UME, för att möjliggöra flygningar med vätgas som drivmedel från 2035. Detta steg är en del av Umeås arbete att minska klimatpåverkan från flyg och bidra till en hållbar utveckling i regionen.

Projektet FLYH2Ume, som pågår över tre år, kommer bland annat att utforma en plan för hur anläggningar för att tanka vätgas på flygplatser kan byggas. Umeå Airport ska fungera som förebild för liknande omställningar på andra flygplatser i Sverige och internationellt.

Läs nyheten på umea.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.