• Transporter
  • Europa

Bättre logistik ska minska sjöfartens utsläpp

Mycket av sjöfartens utsläpp kan minskas genom smartare logistik. Nu startar ett stort samarbete som ska komma tillrätta med logistikproblemen och förhoppningen är att kunna minska utsläppen med 10 till 20 procent.

Ett samarbete mellan flera europeiska universitet, hamnar, rederier och teknikföretag har resulterat i utvecklingen av programvarusystem och affärsmodeller som ska optimera resor och hamnanlöp – Mission-systemet. Genom att samordna fartygsscheman och optimera drift och hamntjänster, siktar projektet på att minska bränsleförbrukningen med 10 till 20 procent och därmed också växthusgasutsläppen.

Läs hela artikeln på miljo-utveckling.se/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.