• Förnybar energi
 • Resurser och miljö
 • Vatten och avlopp
 • Avfall och återvinning
 • Byggnader och infrastruktur
 • Avancerade material
 • Transporter
 • Energieffektivisering
 • Elnät och energilagring
 • Fjärrvärme och fjärrkyla
 • Sverige

Utlysning: Klimatneutrala städer 2030 – 3.0

Vill du bidra till att vi kan uppnå klimatneutrala städer redan år 2030? Nu kan du söka stöd för projekt som kan förstärka och ge ytterligare ökad kraft i klimat- och hållbarhetsarbete i svenska städer.

Utlysningen syftar till att bidra till en snabbare lokal omställningsresa och utveckling av en långsiktig strategisk process som ger ökad kraft i arbetet med klimatomställning. Utlysningen har fokus på innovationsinsatser som gör verklig skillnad och som skapar en rättvis och inkluderande omställning till klimatneutrala och hållbara städer och samtidigt bidrar till att hantera multipla kriser.

Vem kan söka?

Minst fyra parter ska stå bakom varje ansökan. Den koordinerande parten ska vara en kommun och kan inte vara kommunalägda bolag. Projektkonsortiet ska bestå av oberoende aktörer från samtliga följande aktörsgrupper:

 • universitet, högskolor eller forskningsinstitut
 • företag
 • offentlig sektor
 • idéburen sektor (civilsamhällesorganisationer)
 • Pionjärstäder kan söka medel i två kategorier

Sista ansökningsdag

Ansök senast 5 juni kl 23.59, 2024.

Läs mer på energimyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.