• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Transporter
  • Sverige

Så kan vätgas stärka fjärrvärmen

Lönsamheten för vätgasproduktion ökar om man tar tillvara på restvärmen och tillför den till ett fjärrvärmesystem, enligt en ny studie från Rise. Det behövs dock en förändring av dagens styrmedel för att underlätta denna användning.

Parallellt med redan befintlig infrastruktur i Sverige som vägar, järnvägar och kraftledningar behöver ytterligare ett distributionsnät byggas upp – för vätgas och så kallade elektrobränslen. För det planeras inom bara några år investeringar över hela landet för mångmiljardbelopp. Och det är bråttom för att täcka de växande energibehoven.

Lyssna på ett radioinslag på sverigesradio.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.