• Transporter
  • Europa

Nu kör elbussarna om – utsläppsfritt störst i EU:s städer

Nu har elbussarna kört om dieselbussarna i Europas städer. Under det första kvartalet i år såldes för första gången fler batteridrivna stadsbussar än dieseldrivna (inräknat biodiesel) i EU. Andelen nyregistrerade dieselbussar i EU-länderna och Storbritannien har sjunkit kraftigt sedan slutet av 2021.

Sedan senare delen av fjolåret har samtidigt hybridbussarnas andel ökat påtagligt och är nu nästan lika stor hög som batteribussarnas, knappa 30 procent. Gasbussarna står för drygt femton procent av de nyregistrerade stadsbussarna och bränslecellsbussarna fortsätter att vara en marginell produkt.

Läs hela artikeln på bussmagasinet.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.