• Avancerade material
  • Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Vatten och avlopp
  • Sverige

Storbolagens uppmaning: Reformera det finanspolitiska ramverket – för klimatet

Det ekonomiska systemet förstör planeten och ökar ojämlikheten. Nu måste det förändras. Det menar flera tunga näringslivsaktörer, som Volvo Cars och Swedbank, i en ny rapport. Bland annat uppmanas regeringen att reformera skattesystemet och det finanspolitiska ramverket.

I ”Färdplan för omställning till hållbar ekonomisk utveckling” har flera av Sveriges tyngsta ekonomiska aktörer – Riksbanken, Finansinspektionen och storföretag som Spotify, Swedbank, Axfood och Volvo Cars – varit med och tagit fram underlag till de 14 förslag på reformer som förs fram i utredningen.

Läs hela artikeln på dn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.