• Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Europa

Tre utmaningar för den europeiska energimarknaden

Europa har lyckats minska sitt Rysslandsberoende, men än står den europeiska energimarknaden står inför tre utmaningar, enligt den internationella energimyndigheten IEA. En av dem är Kinas ökande naturgasbehov.

Europa har gjort ett bra jobb med att minska beroendet av rysk olja och gas och har även lyckats mildra en energikris orsakad av kriget i Ukraina. Men fortfarande finns tre viktiga hinder kvar att övervinna i år för den europeiska energimarknaden, säger vd:n för internationella energimyndigheten IEA Fatih Birol till CNBC.

Läs hela nyheten på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.