• Elnät och energilagring
  • Europa
  • Nordamerika

Northvolt planerar att bygga två nya fabriker parallellt

Batteritillverkaren Northvolt planerar att bygga två nya fabriker parallellt, skriver Bloomberg med hänvisning till en anonym källa i bolaget. Det är fortfarande oklart ifall de ska ligga i Tyskland, USA eller Kanada, enligt nyhetsbyrån.

För ett drygt år sedan tillkännagav Northvolt sina planer på att bygga en fabrik i tyska Heide, som ligger nära förnybara energikällor. Samtidigt har Northvolt även börjat snegla mot USA, där Biden-regeringens klimatpaket IRA ger stora ekonomiska fördelar.

Läs hela artikeln på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.