• Resurser och miljö
  • Sverige

Stora miljövinster att skippa fredagsmyset

Att vi ska äta mindre kött och mejeriprodukter för klimatet visste du säkert redan, men du kan faktiskt göra stora insatser för miljön även genom att minska på snasket, kaffet och alkoholen. Den så kallade utrymmesmaten står för upp till 37 procent av kostens miljöpåverkan, visar ny forskning.

Extrakt har tidigare skrivit om det tvärvetenskapliga forskningsprojekt där forskare från olika grenar av akademin ska ta reda på hur vi ska vi äta för att värna både hälsa och miljö – samtidigt. Projektet börjar närma sig sitt slut, och resultaten visar att våra kostval i dag är långtifrån hållbara.

Läs nyheten på extrakt.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.