• Elnät och energilagring
  • Sverige

”Marknaden för stödtjänster är långt ifrån mättad”

Under det senaste året har allt fler aktörer börjat investera i storskaliga batterilager. Den främsta anledningen är den ökade efterfrågan på stödtjänster i energisystemet. Anna Jäderström, ansvarig för balanstjänster på Svk, förklarar hur marknaden för dessa tjänster ser ut på sikt.

Det är framför allt den nya stödtjänsten FCR-D ned som har ökat, vilken hjälper till att reglera ned frekvensen. Men även FCR-D upp och den snabba reserven FFR (som ska igång på mindre än en sekund) har ökat kraftigt, och här är det batterier som står för en stor del av den nya reserven.

Läs hela artikeln på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.