• Resurser och miljö
  • Sverige

Här provlagas framtidens mat

Trodde du att framtidens mat mest handlade om att äta insekter och odlat kött? I en ladugård utanför Upplands Väsby pågår ett intensivt arbete för att hitta hållbara lösningar – och de är betydligt mer jordnära.

Ladugården är en del av Torsåker gård där organisationen Axfoundation arbetar med att utveckla praktiska lösningar på komplexa hållbarhetsutmaningar. Att hitta lösningar för framtidens mat är en del av deras verksamhet. De samlar representanter från hela livsmedelskedjan; från lantbrukare och fiskare till forskare, livsmedelsförädlare, kockar och entreprenörer – för att gemensamt hitta en väg framåt.

Läs hela artikeln på dn.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.