• Byggnader och infrastruktur
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Sverige

Europas första klimatpositiva stadsdel kan byggas i Uppsala

Uppsala satsar på att bli först i Europa med att bygga en klimatpositiv stadsdel, i samarbete med Fossilfritt Sverige. Området Rosendal har uppmärksammats för sina nyskapande metoder med fokus på hållbarhet. Nu påbörjas utvecklingen av den fjärde etappen, där ambitionen höjs ytterligare och gränserna för klimatsmart byggande flyttas fram.

Ambitionen är att Rosendals etapp 4 ska utgöra testbädd för byggbranschen där det tillsammans med kommunen ska vara möjligt att utforska alla möjligheter till utsläppsminskningar och bemöta eventuella hinder för klimatpositiv stadsutveckling. De lärdomar som görs ska användas i kommande stadsutvecklingsprojekt i Uppsala, och förhoppningen är att fler kommuner och byggaktörer följer efter. Vinnarna i tävlingen offentliggörs hösten 2023. Rosendals fjärde etapp beräknas stå klart 2028.

Läs hela artikeln på uppsala.se Länk till annan webbplats.

Flera nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.