• Förnybar energi
  • Europa

Nu har Tyskland stängt sina sista kärnkraftverk

Tyskland är den första stora industrinationen i världen som fasar ut all sin kärnkraft. När Angela Merkel och hennes regering 2011 fattade beslutet om nedläggning var folkets stöd stort. Nu, när det är dags att slå igen, har debatten fått nytt liv.

2001 beslutade landet att gradvis stänga de 17 kärnkraftsreaktorerna till år 2022. Beslutet revs tillfälligt upp 2010 men återinfördes efter kärnkraftskatastrofen i Japan 2011, efter vilken förbundskansler Angela Merkel, som tidigare förespråkat kärnkraft, gjorde en helomvändning.

Läs hela artikeln på nyteknik.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.