• Förnybar energi
  • Sverige

Rekordstarkt år för svensk solel

2022 blev ännu ett starkt år för svensk solel. Totalt installerades 55 000 solcellsanläggningar med en total effekt på 800 MW. Och en stor del av detta står de svenska hushållen för som nettoinvesterade 5,3 miljarder kronor i egna solceller.

Totalt tillkom 55 000 nätanslutna solcellsanläggningar med en effekt på 800 MW – en ökning med närmare 50 procent jämfört med året innan, visar nya siffror från Energimyndigheten. Den totala solelseffekten i Sverige ligger nu på cirka 2 400 MW, fördelat på drygt 147 000 anläggningar. Översatt till produktion kan solelen på årsbasis producera cirka 2 TWh, motsvarande cirka 1,5 procent av Sveriges elbehov.

Läs hela artikeln på energi.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.