• Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Transporter
  • Afrika

Motståndskraftiga Västafrika: Att vända utmaningar till möjligheter

Västafrika är demografiskt och ekonomiskt en av världens snabbast växande regioner. Svenska företag som förbereder sig väl för expansion har mycket att vinna i denna region som erbjuder hållbar tillväxt och partnerskapsmöjligheter inom branscher som digital teknik, energi, hälsovård och transportinfrastruktur.

Den västafrikanska regionen består av 16 länder och är den mest folkrika regionen på kontinenten. Dess BNP återgick till en stark tillväxt 2021 och utsikterna för 2023 är stabila på över fyra procent. Det finns en enorm affärspotential inom olika sektorer, och investeringsmöjligheter erbjuds framför allt i de länder som ligger längs kustlinjen: Benin, Elfenbenskusten, Ghana, Guinea, Nigeria, Senegal och Togo.

Läs hela artikeln på business-sweden.com Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.