• Elnät och energilagring
  • Norden

Business Sweden News: Den nordiska batteriboomen

Sverige och de nordiska grannländerna tar stormsteg mot att tillverka världens grönaste batterier – i ett gränsöverskridande samarbete som snabbt accelererar. Kan Norden bli Europas epicentrum för hållbar batteritillverkning? Få perspektiven från insidan i detta avsnitt av Business Sweden News.

Den globala jakten på gröna batterier accelererar med Norden i den absoluta framkanten av utvecklingen. Europas första gigafabrik Northvolt Ett i Skellefteå skalar nu upp kapaciteten samtidigt som det nordiska batterisamarbetet går in i en intensivare fas.

Läs mer och se Business Sweden News med gäster i studion (på engelska) Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.