• Elnät och energilagring
  • Förnybar energi
  • Transporter
  • Sverige

Scaniachefen om elkrisen: ”Alla förseningar är en katastrof”

Scania vill inte bara klara den gröna omställningen utan även leda den. Det är en överlevnadsfråga, menar hållbarhetschefen Andreas Follér. Men tillståndsprocesserna kring el och stamnät oroar. "Det kommer att krävas enorma mängder el", säger han till TN.

– Scania och Volvo leder omställningen av tunga transporter i världen. Det är ingen slump utan ett resultat av att vi har våra huvudkontor, vår forskning och utveckling i ett land som varit framsynt, rationellt och ambitiöst och där vi inte använt industri och energifrågor för att plocka politiska poänger. De företag som klarar den gröna omställningen kommer att överleva och de som leder den kommer att vara vinnare. De som inte ställer om kommer inte att klara sig.

Läs hela artikeln på tn.se Länk till annan webbplats.

Flera nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.