• Förnybar energi
  • Asien

Svenska Icebug låter konkurrenter ta del av banbrytande satsning på solceller

Göteborgsbaserade Icebug vill förändra skoindustrin i hållbar riktning. I ett samarbete med det tyska solenergiföretaget BayWa r.e hjälper skoföretaget fabrikerna i Vietnam där produktionen sker att installera solceller för att minska sin användning av fossil energi drastiskt.

Pilotprojektet har visat på enorm potential och nu lyfter BayWa r.e och Icebug fram modellen för andra sko- och klädföretag i Vietnam. Bara de tre fabriker där Icebug tillverkar sina skor kan banta sina utsläpp med motsvarande 5 000 ton koldioxidekvivalenter per år tack vare det nya solcellsprogrammet.

Läs hela nyheten på solenerginyheter.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.