• Resurser och miljö
  • Vatten och avlopp
  • Sverige
  • Norden
  • Europa
  • Afrika
  • Asien
  • Nordamerika
  • Sydamerika
  • Oceanien

UN delegates reach historic agreement on protecting marine biodiversity in international waters

Secretary-General António Guterres has congratulated UN member countries for finalizing a text to ensure the conservation and sustainable use of marine biological diversity of areas beyond national jurisdiction, calling it a “breakthrough” after nearly two decades of talks.

The agreement reached by delegates of the Intergovernmental Conference on Marine Biodiversity of Areas Beyond National Jurisdiction, better known by its acronym BBNJ, is the culmination of UN-facilitated talks that began in 2004.

Read more at aquatechtrade.com External link.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.