• Transporter
  • Afrika

Svenska elfordonsuppstickaren Roam får draghjälp av teknikjätte

Det svenska startup-bolaget Roam tillverkar elektriska motorcyklar och bussar i Kenya. Nu får bolaget hjälp av teknikjätten Hitachi. Effektivare batterier, och en snabbare elektrifiering kontinenten, ligger i potten.

Foto: Roam

Tillsammans hoppas de kunna skynda på elektrifieringen av transporter på den afrikanska kontinenten söder om Sahara. Det handlar dels om att förlänga livslängden på batterierna och göra dem mer effektiva men också om att hitta ett andra liv åt dem efter att de tjänat ut sin roll i Roams fordon.

Läs hela nyheten på di.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.