• Avancerade material
  • Avfall och återvinning
  • Byggnader och infrastruktur
  • Elnät och energilagring
  • Energieffektivisering
  • Fjärrvärme och fjärrkyla
  • Förnybar energi
  • Resurser och miljö
  • Transporter
  • Vatten och avlopp
  • Europa

Tio svenska miljöteknikföretag utvalda till Tysklandsaccelerator

Internationaliseringsprogrammet för den tyska marknaden, Swedish-German Cleantech Platform (SGCP), drivs gemensamt av Energimyndigheten och Tysk-Svenska Handelskammaren. Svenska cleantech-bolag har varje år chansen att få stöd i att exportera sina energiinnovationer. Nu har de tio svenska deltagande bolagen för 2023 valts ut.

Hela året kommer präglas av individuell coachning, workshops och pitch-optimering för samtliga deltagare. Resultatet ger optimala förutsättningar för de två gemensamma delegationsresorna till Tyskland. Den första resan går av stapeln i slutet av mars 2023 till delstaterna Baden-Württemberg och Nordrhein-Westfalen. Dessa delstater är hemvisten för många stora industriföretag och ligger dessutom i framkant avseende den gröna omställningen.

Läs mer om programmet på handelskammer.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Missa inga nyheter om svensk miljöteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och välj de områden inom miljöteknik du är intresserad av.